מילון קידום אתרים באותיות k-p
מילון מונחים מקצועיים מעולם ה SEO. כל מה שצריך לדעת מעולמם של מקדמי אתרים.
מילון קידום אתרים באותיות k-p



03-5446364



מילון קידום אתרים - מונחים באותיות k-p

Hebrew
A-D | E-J | K-P | Q-Z


מונחי קידום אתרים באות K

Keyword – מילת מפתח \ ביטוי מפתח

מילת מפתח או ביטוי מפתח הם למעשה צירוף של מילה אחת או יותר, שאותם מחפש הגולש במנוע החיפוש, על מנת לקבל את התוצאות הרצויות לו. מצד שני, אתה כבעל אתר צריך להגדיר מהן מילות המתפח שיופיעו בעמודי התוכן באתר שלך, על מנת שעמוד ספציפי, יתאים לחיפוש שביצע הגולש.

התאמה מיטבית בין מילות מפתח המופיעות בעמוד אינטרנט לבין אלה שהגולש מחפש במנוע החיפוש, תוביל להצלחה בטוחה ומיקום גבוה של העמוד בתוצאות מנועי החיפוש ברשת. חלק מעבודתו של מקדם אתרים הנה בביצוע מחקר מילות מפתח.

Keyword density - צפיפות מילות מפתח

עמוד הבית של אתר זה עוסק בקידום אתרים. מילות המפת בעמוד הנן "קידום אתרים". צפיפות מילות המתפח נמדדת ביחס שבין מספר מילות המפתח לכלל העמודים המופיעים בעמוד. אם לדוגמא, בעמוד הבית שלנו מופיעות 500 מילים ו-25 מיתוכן הן "קידום אתרים", הרי שצפיפות מילות המפתח בעמוד הנה 5%.


צפיפות נכונה של מילות מפתח מסייעת למנועי חיפוש להבין מהו נושא העמוד, בכך שבעמוד תוכן בנושא ספציפי יעשה שימוש טבעי, רב יותר, באותן המילים המתארות את נושא העמוד.

זיהוי ושימוש נכון במילות מפתח עיקריות ובעיקר הצפיפות הרצויה שלהן בעמוד, תוביל להצלחה של קמפיין קידום אתר בתוצאות מנועי חיפוש.

Keyword research – מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח הנו מאבני היסוד של פעילות קידום אתרים. לפני תחילת פעילותו של מקדם אתרים, חשוב לבדוק מהן מילות המפתח הרלוונטיות לאתר המקודם. או במילים אחרות, מהן כלל המילים שגולש עשוי לחפש בכדי להגיע לעמוד ספציפי באתר המקודם. ככל שמחקר מילות המפתח יעשה בצורה מקצועית יותר, כך גדלים סיכוייו של האתר להתקדם התוצאות החיפוש.

שיטות אפשריות לביצוע מחקר מילות מפתח: שימוש בתוכנת סטטיסטיקה כדוגמאת גוגל אנליטיקס, בדיקת אתרים מתחרים ואיתור מילות מפתח בעמודי האתרים, בדיקה מול בעל האתר המכיר את ה"מוצר" שלו, גוגל אדוורדס, כלים מקצועיים כגון מנוע החיפוש
Overtrue או תוכנת Wordtracker

מונחי קידום אתרים באות L

Link – לינק \ קישור

קישור או היפר - הוא למעשה הצבעה של דף אינטרנט, על דף אחר באתר או אל דף אינטרנט באתר אחר. מטרתו של קישור להוביל את הגולשים אל מקורות מידע נוספים ברשת האינטרנט. קישור יכול להיות על ידי מילים, תמונות או כל אלמנט אחר. לחיצה על קישור תעביר את הגולש אל העמוד המקושר באתר או באתר חיצוני. זחלנים של מנועי חיפוש (עכביש) סורקים את רשת האינטרנט, כאשר הם עוברים בין קישורים, מעמוד לעמוד ומאתר לאתר.

Link building – בניית קישורים

בניית קישורים היא תהליך שבו מפנים קישורים אל עמוד תוכן מסויים, מעמודי תוכן אחרים באתר ו/או מעמודים באתרים אחרים. בניית מערך קישורים אפקטיבי ואיכותי כולל רישום לאינדקסים, החלפת קישורים עם אתרים העוסקים בתחומים קרובים או משלימים לאתר שלנו.

בעת בניית מערך קישורים איכותי יש לתת את הדעת לכמה משתנים כגון: איכות העמוד המקשר, מידת הרלוונטיות שלו לעמוד המקושר, קישור חד כיווני או הדדי, מיקום הקישור בדף המקשר, מידת הסמכותיות של האתר המקשר, מספר הקישורים היוצאים מהעמוד המקשר, טקסט הקישור ועוד.

להרחבה בנושא לחץ כאן: בניית קישורים

Link farm – חוות קישורים

זהו כינוי לאתרים שרוב התוכן המוצג בהם אם לא כל כולו, הנו קישורים אל אתרים אחרים. מטרתה היחידה של חוות קישורים הנה לנסות ולבצע מניפולציה על מנועי חיפוש, על ידי הצבעת אמון כביכול, על אתרים מקושרים. יש לקחת בחשבון כי הקמת חוות קישורים כזאת עשויה לגרור ענישה מצד מנועי חיפוש, המתנגדים בתוקף לתופעה.

Link popularity – מדד פופולריות קישורים

מדד פופולאריות קישורים בודק למעשה את מספר הקישורים המפנים אל עמוד מסויים. מנועי חיפוש שונים מאפשרים לבדוק את מספר הקישורים הנכנסים לעמוד מסויים על ידי שימוש בפקודה link: ואחריה כתובת העמוד אותו רוצים לבדוק. באופן כללי, ככל שמספר הקישורים המפנים לאתר מסויים גדול יותר, כך מדד הפופולריות שלו גבוה יותר. אם זאת, בשנים האחרונות חל שינוי במגמה וכיום יש להקפיד הרבה יותר על איכות הקישורים ולא על כמות.

מונחי קידום אתרים באות M

Meta tags – תגיות מטא

תגי מטא נועדו לתאור דף אינטרנט, עבור מנועי חיפוש. תגיות אלה מופיעות בראש עמוד ה- HTML. תגיות מטא מסייעות למנועי חיפוש לקבוע את דרוגו של עמוד מסויים בתוצאות החיפוש שלהם, אם כי לאחרונה חשיבותם לצורך כך, ירדה מאד. הסיבה לכך הנה שבעלי אתרים למדו לנצל את ערכן של תגיות אלו ואלגוריתם החיפוש של המנועים השונים השתנה בהתאם, בכדי למנוע אפשרות של השפעה ומניפולציה בתוצאות החיפוש. אנו ממליצים להכניס בכל עמוד תגיות מטא קצרות. מתארות, מדוייקות ויחודיות לעמוד.

Meta Description – תגית מטא לתיאור

מטרתה של תגית מטא לתיאור הנה לתת למנועי חיפוש אינדיקציה לגבי הנושא של עמוד אינטרנט מסויים. בעבר היה לתגית זאת השפעה יחסית מבחינת אפשרות קידומו של עמוד אינטרנט. מנוע החיפוש של גוגל כמעט ואינו מעניק לתג התיאור משמעות בקביעת מיקומו של אתר בתוצאות החיפוש.

מנועי חיפוש אחרים עדיין מיחסים לו משמעות מסויימת. מה שכן, כמעט כל מנועי החיפוש עושים שימוש בתג התיאור, בתצוגת העמוד בתוצאות החיפוש. מכאן עולה כי שימוש נכון בתג מטא לתיאור עשוי לסקרן ולעניין את הגולש, שיבחר להכנס לקישור המופיע בתוצאות החיפוש (חישבו על הגולש שקורא את התיאור במנוע החיפוש).

Meta Keywords – תגית מטא למילות מפתח

תגית מטא למילות מפתח מאפשרת לבעל האתר להציג למנועי החיפוש את מילות המפתח של כל עמוד בנפרד. תגית מילות מפתח נראית למנועי חיפוש בקוד האתר והמילים מופרדות בפסיקים. מנועי חיפוש נוהגים לבדוק אם המילים (גם מחרוזות מילים) מופיעות בעמוד שאותו הן מתארות.

השפעתו של תג זה על מיקומו של עמוד ספציפי בתוצאות החיפוש של גוגל (לדוגמא) נמוכה יותר מאשר בתוצאות החיפוש של יאהו. בכל מקרה, מומלץ להשתמש בתג מטא למילות מפתח ספציפי לכל עמוד ולא להגזים במספר המילים שיופיעו בו.

מונחי קידום אתרים באות N

Nofollow – אלמנט נופולו

מטרתו של אלמנט Nofollow הנה להגדיר למנועי חיפוש שלא להתייחס לקישור מסויים כהצבעת אמון. תג זה הוכנס לשימוש על ידי גוגל במהלך חודש ינואר 2005 ולדעת אנשי הפיתוח של החברה, זוהי הדרך להלחם בתופעה של מכירת קישורים והצבת קישורים בפורומים, בלוגים וספרי אורחים – בכדי שלא ישפיעו על מדד ה Page Rank וכפועל יוצא, על דרוגם של עמודים בתוצאות החיפוש.

קישור
nofollow אינו פוגע בעמוד שאליו הוא מקשר ומגדיר בפשטות למנוע החיפוש – אל תתייחס לקישור זה כלל. שימוש נכון בתג nofollow בקישורים פנימיים בין דפים באתר שלך, עשוי לסייע בניתוב נכון של Page Rank בין עמודים שונים. אם זאת, בעת החלפת קישורים עם בעלי אתרים אחרים, יש לבדוק שלא נעשה שימוש בתג nofollow בקישור היוצא לעמוד באתר שלך.

מונחי קידום אתרים באות O

Organic search results – תוצאות חיפוש אורגניות

בתוצאות החיפוש הנראות לגולשים במנועי החיפוש הגודלים, קיימת הפרדה ברורה בין תוצאות ממומנות לתוצאות טבעיות = אורגניות. התוצאות האורגניות נקבעות לפי מידת הרלוונטיות של עמוד מסויים, לשאילתת החיפוש שבוצעה על ידי הגולש / מחפש. מיקום תוצאות החיפוש האורגניות אינו ניתן לשינוי על ידי תשלום למנועי חיפוש, בניגוד למיקום בתוצאות הממומנות. הליך קידום אתרים מקצועי אמור להביא לשיפור מתמיד במיקומים של עמודי האתר שלך בתוצאות החיפוש האורגניות.

מונחי קידום אתרים באות P

Page Rank – מדד פייג'רנק

זוהי למעשה שיטה לדרוג עמודי אינטרנט המקושרים ביניהם, המשמשת את מנוע החיפוש של גוגל. השיטה הומצאה על ידי אחד ממייסדי גוגל, לארי פייג', בעת לימודיו באוניברסיטה. פייג' ראנק הנו פטנט רשום של אוניברסיטת סטנפורד בארצות הברית.

לפי שיטה זאת, קישור מעמוד אינטרנט מהווה אינדיקציה חיובית לחשיבותו, על בסיס ההנחה שבעל האתר (שהכניס את הקישור), מקשר לעמודים אחרים, שהוא מאמין כי הם רלוונטיים ואיכותיים. רובוט החיפוש של גוגל מכיר וסופר את אותם קישורים ומכמת את התוצאה לפי שיטת ניקוד מספרי. ככל שמספר הקישורים המפנים אל עמוד מסויים גדול יותר והדפים המקשרים אליו איכותיים יותר, כך יעלה ערכו של הדף המקושר.


בעבר היה מדד הפייג' ראנק בעל חשיבות רבה לקביעת מיקומו של עמוד מסויים בתוצאות החיפוש של גוגל, אך בתקופה האחרונה חשיבותו לעניין זה ירדה מאד. הסיבה לכך, שוב, מניפולציות שבוצעו על ידי בעלי אתרים ומסחר פעיל בקישורים בין אתרים, שנועד להטות את מדד הפייג' ראנק.

PPC – תשלום לפי קליקים

מודל פשוט יחסית הקובע שיטה של תשלום לפי מספר הלחיצות על מודעת פרסום ספציפית. מודל זה נפוץ בעיקר במערכות פרסום במנועי חיפוש כגון גוגל או MSN. שיטה זאת מאפשרת למפרסם להגיע אל קהל יעד ממוקד, על ידי בחירה ידנית של מילות מפתח לפרסום וקביעת גובה התשלום עבור כל מילה כזאת. בעת החיפוש במנועי החיפוש, בדרך כלל בצידי הדף, יופיעו פרסומות טקסט רלוונטיות של אותם מפרסמים שבחרו לפרסם תחת מילות החיפוש.

כל לחיצה על מודעת פרסום כזאת עולה למפרסם בתשלום, עד לסכום המקסימאלי שנקבע על ידו. כמובן שלפי המודל הזה, אם אין לחיצות על המודעה, המפרסם לא משלם כסף.

להרחבה בנושא לחץ כאן: קידום אורגני או קידום ממומן

A-D | E-J | K-P | Q-Z
תאריך: 15/06/2011 15:32    מחבר:


רוצה לדעת יותר? פנה אלינו כבר עכשיו >