איך מפסיקים לקבל דואר זבל - ספאם
על פי הערכות שונות 70% ויותר מכלל הודעות הדואר האלקטרוני הנשלחות בעולם הנן דואר זבל. איך נלחמים בתופעה?
איך מפסיקים לקבל דואר זבל - ספאם



03-5446364



דואר זבל - ספאם

Hebrew

מהו דואר זבל?

על פי ההערכות כ-70% ומעלה מהדואר האלקטרוני העובר במרחבי האינטרנט הוא דואר זבל. דואר הזבל הוא אינפורמציה פרסומית המועברת לנמען ללא רצונו או בקשתו. דואר הזבל יוכל להגיע במדיות שונות כמו אינטרנט, הודעות SMS, פקסים ניירות בדואר ועוד.

דואר זבל, ספאם

הרשויות המחוקקות עוד לא הצליחו להגיע למנגנון אכיפה מוחלט בכדי להלחם בתופעה, אך בימים אלו, מתאגדות חברות הטכנולוגיה והמשפט בעולם בכדי למצוא דרכים מתוחכמות בכדי להתמודד עם התופעה המרגיזה.

ספאם והחוק בישראל

דואר זבל בישראל אינו עבירה על החוק בשלב זה, אך במקרים מסוימים ניתן יהיה לזכות בתביעה כנגד שולחי דואר הזבל, במידה והוכח נזק ממשי כתוצאה מקבלת ההודעות. לאחרונה, הובאה בפני המערכת המשפטית בישראל הצעת חוק בנושא דואר הזבל.

עיקרי ההצעה הם איסור כולל על שליחת פקסים ודואר אלקטרוני לנמען אשר לא הסכים מראש על קבלת ההודעה, אישור למשלוח חד-פעמי בלבד של חומר פרסומי לבית עסק, בתנאי ותינתן לו האפשרות להגיב על ההודעה באופן אשר יאפשר לו למנוע משלוחים חוזרים של הודעות מאת המפרסם.

עדכון חשוב בנושא: החוק למניעת הפצת דואר זבל

דואר זבל והחוק בעולם

החוק בארה"ב עובד על פי מודל Opt-Out. מודל זה קובע כי כל אדם רשאי לשלוח פרסומות על ידי שימוש ברשת האינטרנט, ללא קבלת אישור מהמקבל, ובלבד כי יוכל המקבל להגיש בקשת הסרה מרשימת התפוצה, ולהיענות לה, כמובן.

כמו כן, הוקם בארה"ב מרשם סירוב, אשר אליו יוכלו להירשם אלו אשר אינם מעוניינים בקבלת הודעות פרסומיות, ובמקביל, חל איסור לשלוח הודעות אל אדם אשר נרשם במרשם זה. השלמתו של המרשם בארה"ב טרם הושלמה.

החוק באירופה עובד על פי מודל Opt-In. מודל זה אוסר על משלוח הודעה פרסומית ברשת האינטרנט אלא אם התקבלה מראש הסכמת הנמען. לחוק זה נקבע חריג במקרה והייתה התקשרות קודמת בין המפרסם למקבל ההודעה, או אז רשאי המפרסם להשתמש בנתוני ההתקשרות על מנת לשלוח מידע פרסומי, ובתנאי ויוכל מקבל ההודעה להסיר את שמו מרשימת התפוצה, ולהפסיק קבלת ההודעות. החוק בישראל מבקש לאמץ מודל זה.

מלחמתה של מיקרוסופט

חברת מיקרוסופט הגישה לאחרונה תביעה לפיצויים על סך 50 מליון דולר, כנגד החברה הישראלית א.ג. ניו אפרוצ' שבבעלות אמיר גנס, הנחשבת למזבלת הדואר המובילה בישראל. תביעה זו, היא חלק ממאבק כלל עולמי של חברת מיקרוסופט כנגד תופעת דואר הזבל.

מיקרוסופט הגישה עד היום מעל 120 תביעות כנגד מזבלים ברחבי העולם, מתוכם 89 חברות בארה"ב, וזכתה עד היום בפיצויים בסכום של 306 מליון דולר, אשר נקבעו כנגד המזבלים. הפגיעה העיקרית של מייקרוסופט כתוצאה ממשלוחי דואר זבל היא העמסת שרתי הדואר האלקטרוני שבבעלותה (
hotmail), ופגיעה במתן השירותים ללקוחותיה.

הגנה מפני דואר זבל

תוכנת אנטי-ספאם חכמה, תדע לזהות, לחסום להתריע ולסנן דואר הנחשד כדואר זבל. התוכנות עובדות לרוב על ידי מנגנון הצובר רשימה שחורה, ממרחבי הרשת או מהמשתמש עצמו. בין התוכנות הפופולאריות היום ניתן למצוא את מערכת ההגנה הכוללת של מיקרוסופט Forefront אשר נותנת הגנה לתשתיות הדואר האלקטרוני ברמת השרת והמשתמש, באמצעות 9 מנגנוני סריקה שונים, מערכת זו יצאה כגיבוי להגנה הפנימית החלשה של ה Outlook.

תוכנה נוספת בשם
MailShield משווקת בארץ על ידי חברה בשם High Networks, והנציגות הישראלית לפיתוחי התוכנות כנגד דואר זבל היא SpamFree מבית חברת הוטבר, אשר עובדת כהתקן מתווסף ל Outlook ונחשבת לידידותית וקלה לשימוש.

לקריאה נוספת בנושא לחץ: הקמת אתרי אינטרנט

תאריך: 19/06/2011 16:02    מחבר:


רוצה לדעת יותר? פנה אלינו כבר עכשיו >