Windows 8 - מדריך למשתמש במערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט
Windows 8 - המדריך המלא למשתמש במערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט...
Windows 8 - מדריך למשתמש במערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט



03-5446364



Windows 8 - מדריך למשתמש

Hebrew

Windows 8 היא הגרסה השמינית של מערכת ההפעלה המוכרת מבית חברת Microsoft אשר שוחררה לראשונה כבר בשנת שמונים וחמש תחת השם Windows 1.0.

הקונספט שעמד בבנייתה של Windows 8 הוא יצירת מערכת הפעלה שתהיה קלה לשימוש ואותה ניתן יהיה להריץ על מחשבי לוח ומחשבי PC באופן זהה ולסנכרן אותה בקלות אל מול מערכת ההפעלה לטלפונים חכמים מבית Microsoft - Windows Phone.

במערכת ההפעלה Windows 8 נעשה עדיין שימוש בשולחן העבודה המוכר בדומה למערכת ההפעלה Windows 7 והוא כולל את כל האפשרויות המוכרות לנו אך הוא חסר את כפתור התחל המוכר.

מסך העלייה של המערכת מוצג באופן שונה לחלוטין הנקרא ממשק מטרו. העבודה בממשק המטרו היא מול אפליקציות המוצגות עבור המשתמש כאריחים המהווים קיצורי דרך לאפליקציות.

כאשר חלק מהאריחים יכולים להציג תכנים ישירות מתוך אפליקציה ספציפית או מקור מידע אחר ולהציג נתונים שונים כמו מזג אויר או מדדי מניות.

השימוש בממשק המטרו מיועד לעבודה עם מסכי מגע ואפשרות הגלילה של האריחים מותאמת לדרך הדפדוף המוכרת לנו ממחשבי הלוח.

ניתן לעבור בקלות בין שתי סביבות העבודה על ידי בחירה באריח Desktop המופיע כברירת מחדל בממשק המטרו או מיקום סמן העכבר במיקום בו נמצא בעבר כפתור התחל ובחירה בצלמית שתופיע.

דרישות מערכת של Windows 8

דובר רבות על יכולות העבודה והעליה המהירה של מערכת ההפעלה Window 8. אומנם, המערכת מציגה יכולות מתקדמות יותר אך הדרישות החומרתיות שלה זהות לדרישות החומרה במערכת ההפעלה Windows 7.

דרישות החומרה להתקנת מערכת ההפעלה Windows 8:

•    מעבד במהירות 1Ghz ומעלה
•    1GB של זיכרון RAM למערכת בגרסת BIT32 ו-GB2 למערכת של BIT64
•    16-20GB  של מקום פנוי בהתאמה לגרסאות
•    כרטיס מסך תומך DirectX9 בעל  WDDM 1.0 ומעלה

חשוב לציין כי על מנת להריץ את ממשק המטרו ולהשתמש באריחים ואפליקציות יש להשתמש במסך בעל רזולוציה של לפחות 1024X768.

הליך התקנה של Windows 8

את מערכת ההפעלה Windows 8  ניתן להתקין בהתקנה נקייה עם או בלי פרמוט של הכונן הקשיח או בהתקנת שדרוג ממערכת ההפעלה Windows 7. אך, ההמלצה הגורפת היא לבצע תמיד התקנה נקייה על מנת לא לגרור בעיות שקיימות בגרסה הקודמת שהופיעו עם הזמן.

הליך ההתקנה של מערכת ההפעלה Windows 8 מזכיר מאד את הליך ההתקנה של מערכת ההפעלה הקודמת Windows 7.

הפעולות היחידות שתדרשו לבצע בהליך ההתקנה הן: בחירת שפה, הקלדת מפתח המוצר (לא ניתן לדלג על שלב זה), אישור הסכם הרישוי, בחירת סוג ההתקנה והמיקום. משלב זה ההתקנה תתבצע באופן אוטומטי לחלוטין.

בסיום ההתקנה יהיה עליכם לבצע התאמה אישית של הגדרות התצוגה ושם המחשב. לאחר מכן תוכלו להגדיר משתמש מקומי או להשתמש בחשבון LIVE ID כדי ליצור חשבון מקושר ולאפשר סנכרון של המידע , התוכנות, הקבצים וההגדרות שלכם על פני כל ההתקנים המריצים את Windows 8.

כדי ליצור משתמש מקומי שאינו תלוי בחשבון LIVE ID עליכם לבחור באפשרות Don`t want to sign in with Microsoft account. לאחר בחירה באפשרות זו תדרשו להקליד את הפרטים של המשתמש שתרצו ליצור. בסיום תהליך יצירת המשתמש המערכת תיצור עבורכם את שולחן העבודה ותפעיל את המערכת.

אופן העבודה עם מערכת ההפעלה Windows 8

מסך הכניסה למערכת ההפעלה Windows 8 יציג עבורכם מידע על המערכת כמו עוצמת החיבור האלחוטי ואחוז הסוללה עוד טרם ההתחברות למערכת.

בכדי להתחיל לעבוד עם המערכת תדרשו להקליד את הסיסמא של המשתמש שאתו ביצעתם את הליך ההתקנה ועליו רשומה המערכת.

לאחר ההתחברות יופיע כברירת מחדל ממשק המטרו. ברגע שתרצו לעבור לעבודה בשולחן העבודה המוכר כל שתדרשו לעשות הוא להפעיל את אפליקציית Desktop.

עבודה עם ממשק מטרו

השימוש במערכת שונה מקצה לקצה בין ממשק המטרו המציג עבודה עם אפליקציות ואריחים חיים ובין שולחן העבודה המוכר.

בעבודה בממשק המטרו כל שעליכם לעשות על מנת לפתוח את אחת מהתוכנות הוא ללחוץ עליה עם העכבר או עם האצבע במידה ואתם משתמשים במסך מגע.

במידה ואתם מעוניינים לסגור את האפליקציה עליכם פשוט לגרור אותה לתחתית המסך. ניתן לשנות את סדר האריחים ואת גודלם של חלק מהאריחים וליצור סביבת עבודה נוחה על פי צרכי השימוש של המשתמש.

עבודה בממשק שולחן העבודה

סביבת שולחן העבודה במערכת ההפעלה Windows 8 פועלת למעשה כאפליקציה וירטואלית של שולחן העבודה המופעלת מתוך ממשק המטרו. בשולחן העבודה בוצעו מספר שיפורים ביניהם הוספת סרגל פעולות מפורט המוצג בחלק העליון בכל תיקייה ושיפור משמעותי בכלי מנהל המשימות של מערכת ההפעלה.

כלים חדשים במערכת ההפעלה של מיקרוסופט

בממשק המטרו של מערכת ההפעלה Windows 8 ניתן למצוא כמה כלים ותוכנות מובנות אשר מקלים עלינו את השימוש במערכת. כל הליך ניהול המערכת מתבצע מתוך תפריט צדדי בשם Charms Bar אליו ניתן לגשת מתוך שתי סביבות העבודה בקלות על ידי הצמדת הסמן אל החלק הימין של המסך.

תפריט ה-Charms Bar כולל בתוכו את אפשרויות של חיפוש, שיתוף, כפתור התחל המוביל לממשק המטרו, גישה להתקנים והגדרות.

אפשרויות השימוש בתפריט Charms Bar

חיפוש – כלי החיפוש מאפשר לכם לבצע חיפוש בכל התוכנות והקבצים במערכת ואפילו בתוך האפליקציות. בחירה באפשרות זו תציג עבורכם את שורת החיפוש המוכרת ואת היכולת לבחור את תחום החיפוש בין דואר, תוכנות, הגדרות וכדומה. תחת אפשרות זו תוכלו גם להגדיר את הגדרות החיפוש עצמן.

שיתוף – כאשר אנו צופים בתמונה לדוגמא נוכל לבחור באפשרות השיתוף על מנת לשתף את התמונה דרך האפליקציות והתוכנות התומכות בפעולה זו. כברירת מחדל נוכל לשתף את התמונה דרך תוכנת הדואר אלקטרוני  ודרך אפליקציית ה-SkyDrive.

כפתור התחל – בחירה באפשרות זו תוביל אתכם ישירות לממשק המטרו בתצוגת ברירת המחדל בדומה לעליית המערכת.

גישה להתקנים – הצגת כל ההתקנים החיצוניים המחוברים כעת למחשב. ניתן לבחור בכל התקן ולהציג את התוכן השמור בו או לשנות את הגדרותיו.

הגדרות – תפריט ההגדרות מציג עבורנו את ההגדרות של האפליקציה הפתוחה ברקע באותו הרגע. בנוסף, תחת תפריט ההגדרות ניתן לבצע שינויים ולקבוע את הגדרות המערכת המוכרות כמו הגדרות חיבור אלחוטי, קול והתראות. ניתן לבחור בכל פרט ולשנות את ההגדרות על פי רצוננו. תחת אפשרות זו מבוצע גם כיבוי המחשב.

תחת תפריט הגדרות מופיעה גם אפשרות PC Settings דרכה ניתן לשנות את שאר הגדרות המערכת כמו; חשבונות משתמשים, התאמה אישית של אפשרויות התצוגה והגדרות שונות לשאר כלי המערכת.

אפליקציות מובנות ב-Windows 8

בנוסף לשנויים שבוצעו במערכת שולבו בה גם כמה אפליקציות חדשות באופן מובנה:

SkyDrive – אפליקציית השיתוף המוכרת העושה שימוש בשירות האחסון של חברת Microsoft מאפשרת לכם להציג את המידע המאוחסן בכונן ה-SkyDrive ישירות למערכת ולשתף מידע מתוכו בקלות.

Mail, Calendar, People, Messaging - אפליקציות לניהול לוח השנה, רשומות אנשי הקשר, שליחת וקבלת הודעות דואר ותוכנת מסרים מיידים.

Photos – הצגת אלבומי התמונות מהמחשב המקומי, שירות SkyDrive ושירותי אחסון נוספים כדוגמת שירות Picasa. ניתן לדפדפן בין התמונות ולהציג אותן במקום אחד מבלי הצורך להתחבר למספר חשבונות.

Maps – אפליקציות מפות המבוססת על המנוע של Bings Maps מאפשרת חיפוש מיקומים ואפשרויות נוספות.

Wheater - הצגת מזג האוויר על פי הגדרות המשתמש. האריח המציג את הנתונים יכול לתפקד גם כאריח חי בו המידע מתעדכן באופן רציף.

Travel – אפליקציה לניהול טיולים מא' ועד ת'. המשתמש צריך לבחור ביעד מסוים והאפליקציה תציג עבורו טיסות לאותו יעד כשלב הראשון. לאחר מכן תוכלו להזמין מלון בנקודת היעד מתוך רשימת מלונות שתציג עבורכם האפליקציה. לאחר מכן תציג עבורכם מידע עבור האזור ותציג לכם מקומות בהם כדאי לכם לבקר בזמן שהותכם שם.

חשוב לציין כמה תוכנות מוכרות גם הוסרו במערכת ההפעלה Windows 8. תוכנת Windows Media Center אינה משולבת בגרסאות הרגילות אלא רק בגרסת Windows 8 Media Center. בנוסף, במידה ותרצו לנגן סרט בפורמט DVD יהיה עליכם להשתמש במקודד חיצוני מכיוון שזה אינו קיים יותר במערכת.

Internet Explorer 10

במערכת ההפעלה Windows 8 משולבת גרסה 10 של דפדפן האינטרנט Internet Explorer בשתי גרסאות שונות לחלוטין.

גרסת האפליקציה של Internet Explorer 10 המופעלת מתוך ממשק המטרו תציג ממשק משתמש המותאם לעבודה עם מסך מגע ושורת הכתובת תופיע בחלק התחתון של המסך על מנת לאפשר שימוש באחוז ניכר משטח המסך.

הגלישה בגרסה זו מהירה מאד אך היא אינה מאפשרת התקנה של תוספות והרחבות. התוספת היחידה הפועלת בה היא Player Adobe Flash המשולבת במערכת ההפעלה באופן מובנה. בגרסת שולחן העבודה של Internet explorer 10 ניתן לעבוד באופן כמעט זהה לגרסה הקודמת וגם יכולותיה זהות.

Store – חנות האפליקציות ב-Windows 8

במערכת ההפעלה Windows 8 שולבה לראשונה האפשרות לרכישת אפליקציות ותוכנות ישירות מתוך המערכת בדומה לנהוג בטלפונים חכמים עליהם מותקנת מערכת הפעלה מסוג iOS או Android.

בעת כניסה לחנות יוצגו בפני המשתמשים אפליקציות רבות הממוינות על פי קטגוריות. בחנות מוצגות אפליקציות חינמיות ואפליקציות בתשלום כאשר המשתמש יכול לבחור להתנסות באפליקציה לתקופת זמן מוגבלת לפני הרכישה – דבר שאינו קיים בחנויות מקוונות דומות.

תאריך: 10/10/2012 11:52    מחבר:


רוצה לדעת יותר? פנה אלינו כבר עכשיו >