טוויטר למתחילים - לצייץ להתעדכן ולעניין ב-twitter
מדריך המלא על טוויטר למתחילים - לצייץ להתעדכן ולעניין ב-twitter
טוויטר למתחילים - לצייץ להתעדכן ולעניין ב-twitter



03-5446364



מדריך טוויטר למתחילים

Hebrew

הרשת חברתית שעוסקת במיקרו בלוגינג עם יותר מ-500 מיליון משתמשים פעילים ויותר מ-340 מיליון ציוצים ביום היא מדיה ששווה להכיר כשאתם חושבים על הקמפיין הבא שלכם. למרבה הפליאה, דווקא הישראלים לא ממש התחברו לרשת הציוצים המצליחה ואנחנו (מאד אוהבים אותה) וממליצים לכם להתקדם!

טוויטר (Twitter) נוסדה ב-2006 על ידי סטודנט מאוניברסיטת קורנוול, ג'ק דורסי.

הרשת היא האחות הקטנה, המופרעת והחצופה של פייסבוק, שלה יש בהשוואה כ-900 מיליון משתמשים פעילים. העיקרון שעומד מאחורי טוויטר הוא כתיבת מסר המוגבל ל-140 תווים בלבד, אותו יוכל לראות כל מי שעוקב אחרי הפרופיל שלכם. עקב מגבלת התווים הקשוחה הכתיבה האפקטיבית בטוויטר הופכת לאתגר מעניין מאוד, שגם מכתיב ויוצר את אופיה המיוחד של הרשת.

נכון שאפשר לכתוב מסר בכמה ציוצים שונים, אבל אם יש דבר שקצר יותר מכמות התווים המוגבלת, היא טווח הקשב של הטוויטריסט המצוי, לכן ציוץ אפקטיבי בטוויטר יהיה קצר, ברור ומעניין מספיק בשביל שהעוקבים שלך ירצו להפיץ אותו הלאה.

בישראל טוויטר רק מתחילה להתפתח ובניגוד לאחוזי השימוש בפייסבוק שמוערכים בכ-91% מהגולשים הישראלים, יש לה כ-5% שימוש בלבד, היינו כמה עשרות אלפי ישראלים.

יחד עם זאת הישראלים שכן נמצאים בה הנם מובילי דיעה, רבים מהם אנשי תקשורת ומפתח בתחומי התרבות, האינטרנט והתקשורת. גם סלבריטאים ישראלים נמצאים בטוויטר וגופי הסברה ממשלתיים מכוונים את ההסברה שלהם לעולם דרכה.

מילון מושגים למצייץ המתחיל ב-twitter

ציוץ (Tweet) – מקביל לסטטוס הפייסבוקי ומוגבל ל-140 תווים בלבד.

ביוגרפיה (Bio) –  בדף הפרופיל שלכם תמצאו מקום לביוגרפיה. שמרו עליה קצרה, שלוש שורות זה די והותר ואל תשכחו לקשר לאתר שלכם.

עוקבים ונעקב – משתמשים עוקבים אחרי משתמשים אחרים (Following) – משמעות הדבר שהם רואים בפיד שלהם כל ציוץ שהשתמש שאחריו הם עוקבים כתב וכמובן גם נעקבים בעצמם (Followers) על ידי משתמשים אחרים. בשונה מפייסבוק בטוויטר אין חברים, רק עוקבים ונעקבים ובהחלט יתכן שתעקבו אחרי מישהו שלא יעקוב אחריכם בחזרה.

מנשון (Mention) – שימוש בסימן הכרוכית @ לפני שם של משתמש אחר ידע אותו שהזכרתם אותו בציוץ שלכם. אם תשימו לב תראו שכשאתם עונים למישהו המנשון מופיע באופן אוטומטי.

האשטאג (Hashtag) – כלי חשוב מאוד. באמצעות השימוש בסימן הסולמית # לפני הנושא שכתבתם תאפשרו לשאר משתמשי טוויטר למצוא את הציוץ שלכם. למשל אם אתם מנסים לשווק ספר שכתבתם ותשלבו האשטאג בנושא בציוץ, לדוגמא ההאשטאג  #ספרים - משתמשים שיחפשו את הביטוי הזה ימצאו אתכם. הביטוי צריך להכתב כמילה אחת גם אם הוא כולל מספר מילים כמו בהאשטאג המקובל #יוםראשון.

בנוסף, לחיצה על ההאשטאג תוביל אתכם לשאר הציוצים שנכתבו בנושא זה. בטוויטר כבר יש הרבה האשטאגים מוסכמים ולכן חשוב לבדוק מה קיים לפני שמצייצים.

ריטווט (Retweet) – מופיע גם כ-RT. במידה ומשתמש אהב את הציוץ שלכם, הוא יכול לרטווט אותו לתוך הפיד שלו, כך שהעוקבים שלו יראו אותו גם. זאת המקבילה ל-share הפייסבוקי. המשתמש יכול לרטווט את הציוץ כפי שהוא או להוסיף לו תוספות משלו. אם ריטווטתם משתמש אחר, הוא יקבל התראה על הריטווט.

פייבוריט (Favorite) – המקבילה הטוויטרית לכפתור ה-LIKE אם כי על מנת לצפות בציוצים שהמשתמש פיברט יש להכנס ישירות לעמוד הפרופיל שלו. גם במקרה הזה המשתמש המפוברט יקבל התראה לחשבון שלו על הפיברוט.

תוכן, תוכן ועוד קצת תוכן - איך מתחילים בטוויטר?

כולם מתחילים בטוויטר ממצב זהה, ללא עוקבים. על מנת להשיג עוקבים צריך תחילה להתחיל לעקוב אחרי משתמשים אחרים ולדאוג להפצת תוכן מעניין שהעוקבים שלך יהיו מעוניינים להעביר הלאה באמצעות ריטווט. אם תתחילו לעקוב אחרי משתמשים ולייצר אינטראקציה, יתחילו גם לעקוב אחריכם, זאת בהנחה כמובן שאתם מעניינים, כי בטוויטר התוכן הוא המהות העיקרית.

ברגע שייצרתם דיאלוג ואינטרקציה עם משתמשים אחרים, העוקבים שלכם יחשפו אליכם גם. חלק מהם ימצאו בכם עניין ויעקבו אחריכם. לא משנה במה אתם עוסקים – דאגו שיש לכם תוכן מעניין וענייני ושלחו אותו לפיד.

סרטוני וידאו, מצגות, מאמרים שכתבתם לאתר או לבלוג שלכם, כתבות שהופיעו עליכם בעיתונות, תמונות – הכל הולך כל עוד יכול להיות בו עניין וערך אמיתי לגולשים. אם לעומת זאת תנסו להציף חומר פרסומי בוטה, תראו איך כמות העוקבים שלכם צונחת מיידית.

טוויטר היא רשת שהתוכן שהגולשים מקבלים בה מותאם אליהם אישית כמעט במאה אחוז, מפני שהמשתמש נחשף רק לחשבונות שבחר לעקוב אחריהם ובהם יש לו עניין. שיעממתם את העוקבים שלכם? הצפתם אותם? ניסיתם לדחוף מכירה בכח? מהר מאוד תגלו שמשתמשי טוויטר לא בוחלים בשימוש בכפתור האנפולוו (Unfollow).

אל תסתפקו רק בתוכן מקורי שלכם, רטווטו תוכן מעניין של מובילי דיעה בתחומכם וקשרו למאמרים וסרטונים שקשורים לתחום ולסגנון החיים שמקושר אליו. ככל שהתוכן שלכם יהיה מעניין יותר, הוא ירוטווט יותר ויהיה ויראלי יותר. באמצעות הריטווטים תקבלו חשיפה גדולה יותר מול משתמשים אחרים וחלקם גם ישלחו את התוכן שלכם לרשתות חברתיות אחרות.

להוביל את הפיד בטוויטר

בכל שעה נחשף הצייצן המצוי לעשרות אם לא למאות ציוצים חדשים. להוביל את הפיד הטוויטרי זאת משימה לא פשוטה. מעצם מגבלת התווים סגנון ההתנסחות בטוויטר, שונה מאוד מאחיו הפייסבוקי, הוא פסקני, מוחלט, דעתן מאוד ובדרך כלל גם שנון ומצחיק. הליכה על קצות האצבעות, התחמקות ואמירות מעורפלות לא יזכו אתכם באהדה או תהודה כאן.

חשוב לגבש מראש את האמירה שלכם ולחשוב על דרכי התמודדויות עם הצייצנים האחרים. אם אתם חברה שמעוניינת לשווק את עצמה, צפו לצייצנים שינסו להתקיל אתכם. דרך ההתמודדות שלכם תקבע במידה רבה את המעמד שלכם בטוויטר.

הרבה הומור עצמי ודיאלוג כן ואותנטי עם העוקבים שלכם ושאר המשתמשים, בצירוף תוכן מעניין ובעל ערך, יכולים לבסס אתכם כמובילים רציניים בפיד.

כללי עשה ואל תעשה בטוויטר

ביוגרפיה – רבים מהצייצנים שיבדקו אם כדאי לעקוב אחריכם יקראו את הביוגרפיה שלכם. היא צריכה לתת למשתמשים כיוון לגבי התוכן שימצאו בפיד. אם אתם אובססיבים לגלישת גלים, אבל אתם לא מתכוונים לצייץ על זה, אין מקום לכתוב בביוגרפיה "אוהב גלישת גלים". אלו לא קורות חייכם.

לא להציף – אל תציפו את הפיד של העוקבים שלכם בציוצים. אף אחד לא אוהב נודניקים. יש תוכנות שבודקות את שעות השיא שבהם העוקבים שלכם פעילים בפיד. פרסו את הציוצים על פני כל היום ובשעות השיא של הפעילות – הגבירו גם את הפעילות שלכם.

יצרו דיאלוג – הגיבו לכם? תתייחסו! משתמש שאתם עוקבים אחריו כתב משהו מעניין? הגיבו אליו! בפיד מתתפתחת שיחה שכוללת יוזרים שלא עוקבים אחריכם? אל תהססו להשתתף בה, כל עוד יש לכם משהו רלוונטי ומעניין לומר.

אל תמחזרו – אל תשלחו לטוויטר ולפייסבוק בדיוק את אותם חומרים ובאותו זמן. זכרו שחלק מהשתמשים עוקבים אחריכם גם כאן וגם שם והם יראו בכך זלזול ובצדק.

דאגו לתוכן רלוונטי – התוכן לא חייב להיות קשור אליכם ישירות, אלא לתחום שאתם עוסקים בו.

אל תלחצו שלח – לפני שבדקתם את הציוץ שלכם מספר פעמים. הפיד הטוויטרי לא סלחן במיוחד לשגיאות הקלדה ודקדוק.

השתמשו בכלים שטוויטר נותן לכם – עבדו עם אופציית החיפוש, בדקו מה מעניין משתמשים שעוקבים אחרי התחום שלכם, על מה הם מצייצים? מה הם מחפשים ושואלים?

אל תעקבו אחרי כל אחד – דאגו שאתם עוקבים אחרי משתמשים שרלוונטים לכם, בין אם מדובר בקולגות ומתחרים ובין אם בלקוחות פוטנציאלים. השתמשו במגוון התוכנות הקיימות המפלחות את תחומי העניין של קבוצות משתמשים בטוויטר.

בססו את מעמדכם כמומחים בתחום שלכם – חפשו וענו על שאלות בתחומכם כדי לבסס את עצמכם כמומחים.

אפשר לבקש להפיץ – בסיום הציוץ אתם יכולים לבקש מעוקביכם לרטווט אתכם. אל תגזימו עם הבקשה והשתמשו בה במתינות רבה. שמרו אותה לדברים חשובים באמת.

מעניין אתכם? ליחצו כאן להרשמה ויצירת חשבון טוויטר פרטי או עסקי

לקבלת מידע בכל הנוגע לניהול תדמית עסקית בטוויטר חייגו אלינו: 03-5446364

תאריך: 07/08/2012 10:07    מחבר:


רוצה לדעת יותר? פנה אלינו כבר עכשיו >