בניית אתרים סלולריים - הגיע הזמן לבנות גם אתר סלולרי לעסק שלך!
SEOweb על אתרים סלולריים - הגיע הזמן לבנות גם אתר סלולרי לעסק שלך!
בניית אתרים סלולריים - הגיע הזמן לבנות גם אתר סלולרי לעסק שלך!



03-5446364



בניית אתר סלולרי - המדריך המלא

Hebrew

העולם הופך טכנולוגי יותר משנה לשנה והטלפונים הסלולריים שהצטרפו לחיינו בתחילת שנות ה-90 אינם משמשים רק לקבלת והוצאת שיחות.

היום, הטלפון הסלולרי מלווה אותנו בכל נקודה ביום. בעבודה ובזמננו הפנוי הודות לריבוי הפעולות שאנו יכולים לבצע דרכו, כאשר הנפוצה ביותר כמובן היא גלישה באינטרנט. יותר ויותר אנשים זונחים את המחשב השולחני והלפטופ לטובת שימוש קבוע במכשירי סמארטפון ו/או טאבלטים.

כבר בסוף שנות ה-90 נחשפה טכנולוגיית WAP - Wireless Application Protocol לגלישה סלולרית כהבטחה גדולה בתחום הסלולר אשר תוביל לגידול נרחב בתעבורת המידע בעת השימוש בטלפונים סלולריים.

אתרי האינטרנט שנבנו באותה תקופה היו מינימליים וכללו לרוב שילוב טקסט ולא הרבה יותר מזה.

היום, מערכות ההפעלה המיועדות לטלפונים הסלולריים (ראו: windows phone) מושתתות כולן על החיבור לרשת האינטרנט והן תומכות בחיבור לרשת באמצעות מודם סלולרי מובנה או חיבור אלחוטי WiFi.

הגידול המתמיד באחוזי הכניסות לאתרי האינטרנט מתוך מכשירים ניידים הוביל ליצירת תחום חדש בקרב בוני ומפתחי אתרי אינטרנט והוא בניית אתרים המותאמים לטלפונים סלולריים אשר נקראים כמובן אתרים סלולריים.

מדוע חשוב לבנות אתר סלולרי?

אחוזי השימוש בטלפון סלולרי כאמצעי לגלישה באינטרנט עולים עם הזמן וככל שהטכנולוגיה מתפתח כך גם היכולות בתחום זה מתפתחות.

כיום, חשוב מאד להקים אתר אשר מותאם לאמצעי תקשורת סלולריים במקביל לאתר המרכזי או כגרסה נוספת שלו בכדי לאפשר למשתמש לגשת לאתר וליהנות מיתרונותיו מכל מכשיר שיש ברשותם וחשוב מכך מכל מקום בו הם נמצאים.

מבחינה שיווקית בעל האתר הסלולרי יכול לפנות באופן ספציפי לקהל יעד מוגדר של משתמשי סלולר.

בעל האתר יכולים להציג תוכן שונה באתר הסלולרי המיועד למשתמשים המתחברים לספק לקבוצה מידע שיווקי כזה או אחר.

נקודה נוספת היא כמובן נושא העלויות. בעל עסק המעוניין בדריסת רגל בתחום הסלולר יכול להשקיע בפיתוח אפליקציה סלולרית אך עלויות הפיתוח שלה גבוהות בהרבה ויש לבנות את האפליקציה מחדש באופן שונה על פי מערכות ההפעלה השונות.

בנוסף, כל אפליקציה דורשת אישור של חנויות האפליקציות השונות והדבר מאריך עוד את הדרך אל הלקוחות. בארצות הברית לדוגמא, פורסמה לאחרונה מחקרים שמראים כי בעלי עסקים פונים קודם כל לבניית אתר סלולרי ורק בהמשך אם בכלל, חושבים על בניית אתר המתאים למחשבים נייחים וניידים.

זה אולי נשמע מעט לא הגיוני, אבל בקרוב מאד זאת תהיה המציאות של כולנו.

דגשים בעת בניית אתר סלולרי

במרבית המקרים האתר הסלולרי יציג בדיוק את אותו המידע אותו ניתן למצוא באתר הרגיל של החברה, העסק או המותג. אך, באתר הסלולרי המידע יוצג באופן קל ברור ונוח יותר בעבור המשתמש.

המטרה היא לאפשר לגולשים בהתקנים סלולריים התמצאות קלה ויעילה באתר, באמצעות מסך המגע של ההתקן בו הגולש עושה שימוש.

ממשק משתמש

הכפתורים בהם נבחר להשתמש צריכים להיות בגודלה של כרית האצבע או כ-px 40. כפתורים בגודל קטן יותר יהיו קשים ללחיצה ואילו כפתורים גדולים יותר יבזבזו שטח מסך יקר. חשוב לקבוע מרווח סביר בין הכפתורים על מנת למנוע מצב של בחירה לא רצויה

שילוב טקסט

כאשר משלבים טקסט באתר סלולרי חשוב ליצור איזון מבחינה טיפוגרפית – מומלץ לבחור בגופן שיהיה ברור וקריא אך שלא יהיה קטן מידי או גדול מידי. מומלץ לא לשלב טקסט בכמויות גדולות שידרשו מהמשתמש לגלול כלפי מטה מספר פעמים היות וגודלו הממוצע של המסך בטלפון סלולרי כיום עומד על 4 אינץ'.

מולטימדיה


במרבית האתרים הסלולריים לא נמצא גלריות או קבצי וידאו רבים אבל במידה ותבחרו לשלב קבצי מולטימדיה באתר הסלולרי חשוב להכין אותם מראש וליצור תכני מולטימדיה מצומצמים ואפקטיביים ולשקול הצגה שלהם ממקורות שונים כמו אתר YouTube לדוגמא.

זמן טעינה

הקו המנחה הוא כמובן הזמן שיידרש לטעון את האתר במכשיר הסלולרי וחשוב לשים דגש על אתרים שנטענים מהר ככל האפשרות ולכן במרבית המקרים עיצוב האתר יהיה בסיסי ביותר ולא יכלול אובייקטים שונים שיוביל לזמן טעינה ארוך.

חשיבותו של תפריט המשתמש באתר סלולרי

בבניית אתר אינטרנט רגיל ישנה חשיבות לתפריט ולממשק המשתמש אשר יוצג באתר. בתהליך בניה של אתר סלולרי לתפריט זה חשיבות רבה אפילו יותר בשל העובדה כי התפריט יתפוס שטח ניכר מגודל האתר עצמו.

הקפידו ליצור תפריט בסיסי שיכלול כברירת מחדל את נקודות העניין העיקריות של המשתמש. אין צורך להשקיע בתיאורים מורכבים וארוכים פשוט משום שאלה לא יוצגו באופן מיטבי במסך של הטלפון הסלולרי / טאבלט ויובילו לבזבוז של שטח מסך.

היו ברורים בטקסט אותו אתם משלבים בכפתורים השונים בממשק המשתמש ובמידה והדבר אפשרי השתמשו בציורים או סימונים מוסכמים שיהיו ברורים לכל ויתפסו שטח קטן יותר אך עדיין יפיקו את התועלת הנדרשת מממשק המשתמש.

בנייה ופיתוח של אתר סלולרי חדש - נקודות למחשבה

לפני שאנו נגשים לפיתוחו של אתר חשוב שנגדיר תחילה את קהל היעד שלנו ומתאים את האתר מבחינה טכנולוגית למכשירים עליהם הוא עתיד לרוץ. כדי להמחיש את הנושא חשבו על העדר התמיכה בטכנולוגיית Flash במכשירי iPhone / iPad בניגוד לתמיכה מלאה במכשירי אנדרואיד.

בפיתוחו של אתר סלולרי ניתן להשתמש בשפות הפיתוח ASP ו-PHP ללא שום בעיה פשוט משום שהן רצות בשרת עצמו ומציגות את הפלט ללקוח כעמוד רגיל לחלוטין אותו יודעים לקרא הדפדפנים הסלולריים. ליצירת תוכן דינאמי תוכלו להשתמש ב-HTML5 או JavaScript בהן נעשה שימוש גם בפיתוח אפליקציות.

האפשרות הראשונה בפיתוחו של אתר סלולרי היא הקמת אתר אינטרנט עצמאי שונה מהאתר הרשמי של החברה אשר יהיה מיועד לטלפונים סלולריים. אתר זה יהיה נפרד מהאתר הרשמי ובמקרים מסוימים תעדיף החברה לפתח אפליקציה סלולרית שתעניק ללקוחות שירות במקום לבנות אתר אינטרנט סלולרי.

אפשרות נוסף היא פיתוח גרסה סלולרית של אתר החברה או המותג. במקרה כזה המפתח צריך ליצור קובץ CSS נוסף שיכיל את כל הגדרות העיצוב של האתר בהתאמה להתקנים סלולריים. בעת הכניסה לאתר מזוהה ההתקן בו משתמש הגולש והוא מופנה לקובץ ה-CSS המתאים בדומה לדוגמא הבאה:

<link rel="stylesheet" href="site.css" media="screen" />
<link rel="stylesheet" href="mobile.css" media="handheld" />


בעת הגיעו של גולש לאתר, המערכת תזהה מהו המכשיר ממנו מגיע הגולש ותציג לו את גרסת האתר הסלולרית או הרגילה בהתאמה. קבצי ה-CSS השונים צריכים לכלול הגדרות עיצוב מתאימות שיציגו את האתר באופן מיטבי במסך קטן יחסית וברזולוציות משתנות, החל ממסכים של טאבלטים (IPAD ומתחריו לדוגמא) ועד לסמרטפונים הפועלים בטכנולוגיות השונות, ועם מסכים בגדלים משתנים.

מומלץ להשתמש בפקדיNative Web Controller r על פי ההנחיות המוצגות בספריות הפיתוח (SDK)  של שפות הפיתוח השונות. שימוש באפשרות זו מאפשר למפתח שימוש בחלקים שונים במערכת ההפעלה במקרים שונים.

דוגמה טובה לכך היא אפשרות לשימוש בלוח השנה של מערכת ההפעלה בבחירת תאריך באתר או אפשרות של שליחת הנחיות נסיעה לתוכנת ה-GPS או אפליקציית המפות המובנת במכשיר. שימוש בפקדים אלו מקלים על המתכנת בהליך פיתוח האתר ויוצרים עבור המשתמשים באתר חווית משתמש נעימה וקלה לתפעול.

הקפידו להשתמש בתפריטי בחירה שלא יתפסו מקום רב במסך ושלבו כפתור חזרה למסך הבית. שילובו של כפתור חזרה יקל על המשתמשים בניווט באתר ויאפשר להם לחזור לעמוד הבית שלו במהירות מבלי הצורך להשתמש בתפריט המצומצם באתר. תוכלו לשקול אפשרות לשימוש באובייקט jQuery ליצירת תפריט דינאמי שיקל על המשתמשים באתר ויתרום לעיצובו.

במידה ואתם משתמשים במערכת תוכן כלשהי דוגמת Wordpress ואתם מעוניינים לחסוך את עלויות הפיתוח של אתר סלולרי, תוכלו למצוא תוספים שונים למערכת שיעשו את העבודה עבורכם.

תוספים אלו יצרו עבור האתר שלכם גרסה סלולרית ממנה יוכלו ליהנות הגולשים בקלות ובמהירות אך עדיין יאפשרו לכם לשלוט בתוצאה מבלי צורך לדעת לתכנת או לפתח באחת מהשפות שציינו קודם.

התוסף המוכר ביותר למערכת Wordpress מוכר בשם WordPress Mobile Pack וניתן להוריד אותו מעמוד התוספים באתר הרשמי של Wordpress.

במקרה בו אין לכם אתר כלל או שאתם מעוניינים לבנות אותו בעצמכם תוכלו להשתמש בשירותים שונים ברשת כדי להקים את האתר הסלולרי שלכם. שירותים אלו מציעים תוכנות מקוונות לבניה ועיצוב אתרים סלולריים באופן מקוון ולרוב כוללות תבניות עיצוב בסיסיות וסביבת עבודה נוחה במיוחד.

חשוב לזכור כי מרבית האתרים אינם תומכים בפיתוחם של יישור השפה לימין ולכן תמיכתם בעברית תהיה מוגבלת. בנוסף, מרבית האתרים כוללים גם שירותי פיתוח בעלות גבוהה יותר במידה והחלטתם לבסוף כן לפנות לעזרתו של מפתח.

נציין עוד כי בעת השימוש בשירותים של חברות חיצוניות, הרי שתהיו תלויים בהם לנצח ובכפוף לתשלום חודשי, שאחרת האתר הסלולרי שלכם יסגר.

דוגמאות לשירותי בניית אתרים סלולריים ברשת:

•    Mofuse
•    Mobify
•    bMobilized

מקור מידע נוסף שיכול לסייע לכל בעל עסק שרוצה לבנות אתר סלולרי ניתן למצוא באתר של גוגל howtogomo

העתיד בסלולרי החכם - ומה עם האתר שלך?

למרות שבעלי אתרים מסחריים רבים בוחרים ליצור גם אפליקציות סלולריות כדי לשפר חשיפת המשתמשים לתוכן שיווקי אודות האתר. אך, עדיין קיימת גידול בפיתוח אתרים סלולריים בשל העלויות הנמוכות, זמן הביצוע והדרישות הגבוהות הדרושות לאישורה של האפליקציה מבחינת תוכן ואיכות הפיתוח בחנויות האפליקציות.

פיתוחו של אתר סלולרי זול (יחסית) ומהיר בהרבה ולכן נראה יותר ויותר בעלי עסקים קטנים ובינונים בוחרים באפשרות של הקמת אתר סלולרי. האתר יכול לשרת את הגולשים מבחינת קבלת מידע, ביצוע רכישות ויצירת קשר ובעל האתר יכול לשנות את תוכנו בכל רגע נתון מבלי להזדקק למתכנת או לאישור מחודש של האפליקציה בחנות האפליקציות.

ומה לגבי קידום אתר בעידן הסלולר? ובכן, כבר היום בתוצאות החיפוש של גוגל דוט קום, במכשירי הסלולר בארה"ב, גוגל מסמן לגולשים / המחפשים ומדגיש אתרים המותאים במיוחד להתקנים סלולריים, על מנת לסייע לגולשים לבחור את האתרים שיתאימו להם ויספקו חוויית גלישה נעימה ושלמה יותר. בעלי אתרים סלולריים בהחלט מרוויחים יותר כבר היום. אז למה אתם מחכים?

רוצה לבנות אתר סלולרי מתקדם ואיכותי?
המומחים של SEOweb לרשותך: 03-5446364

תאריך: 30/10/2012 11:32    מחבר:


רוצה לדעת יותר? פנה אלינו כבר עכשיו >